Sagaen om Prins Valiant

av Sven Lagerström og Geir Jahnsrud

Harold Foster startet arbeidet med Prins Valiant i 1936 - samtidig som han arbeidet med Tarzan. En serie han hadde hatt tegneansvaret for siden 1929. Han gikk etterhvert lei Tarzan-serien, mye på grunn av den kjedelige historien, og han følte seg for styrt av United Features Syndicate.

Han presenterte de 10 første sidene til Prins Valiant først for United Features Syndicate, men de var ikke interessert!! Foster gikk deretter til den verste konkurrenten King Features Syndicate. Her viste man interesse fra første stund. Foster ønsket selv å kalle serien for Prins Arn. Men dette ble for intetsigende i følge ledelsen i King Feature. De foreslo istedet Prins Valiant (tapper, djerv, modig), et navn de mente ville slå bedre hos leserne.

Den 13 februar i 1937 publiserte King Feature den første siden i en god del amerikanske søndagsbilag. Disse bilagene ble sendt ut allerede på lørdag, og dette er grunnen til at siden er datert lørdag 13. februar 1937.

En annen kuriositet er at siden først ble skrevet i preteritum (fortid), men for å øke spenningen ble dette endret til presens (nåtid). Dette kan vi se allerede i første plansje der "came" er endret til "comes".